Vrijwilliger worden?

Werving 1

Voor Stichting Wees een Lach, een vrijwilligersorganisatie die vakantieprojecten in Oost- Europa organiseert, zijn wij weer op zoek naar vrijwilligers. Tot en met 2013 gingen we altijd naar een weeshuis in Bulgarije. Door het grote succes en de inzet van enthousiaste vrijwilligers organiseert de stichting sinds 2014 iedere zomer 2 projecten in tehuizen en een SOS kinderdorp. In 2018 zullen wij weer naar Bulgarije en Roemenië gaan. Voor beide projecten zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die een of twee weken lang de kinderen willen vermaken met allerlei leuke activiteiten.

De situatie van veel kinderen in Oost-Europa, vooral zigeunerkinderen, is nog steeds schrijnend. Ouders hebben niet genoeg geld om voor deze kinderen te zorgen of hebben al teveel kinderen om voor nog een kind te kunnen zorgen. Veel van deze kinderen belanden in tehuizen waar zij door het jaar heen verzorgd worden, kunnen eten en naar school kunnen. Voor sommige kinderen is er de mogelijkheid om tijdens de vakanties naar hun ouders of familie te gaan. Voor enkele kinderen is deze mogelijkheid er echter niet, omdat zij wees zijn, afgestaan zijn of niemand weet wie hun ouders of familie zijn. Deze kinderen verdienen echter ook om eens te ervaren wat het is om zorgeloos plezier te kunnen maken en om één op één contact te ervaren. Dit willen wij dan ook bewerkstelligen met onze projecten. Wij gaan ervoor zorgen dat deze kinderen twee weken lang alleen maar leuke dingen mogen doen, ijsjes mogen eten, spelletjes mogen doen, mogen knutselen en mogen ervaren hoe het voelt als er mensen zijn die zich even alleen op hen richten en er even alleen voor hun zijn.

Het project in Roemenië zal, net als afgelopen jaren,  plaatsvinden met Mia’s Children uit Boekarest. Hier wonen ongeveer 35 kinderen in de leeftijd van 0 tot 23 jaar. Doordeweeks ontvangt het weeshuis ook kinderen waarvan de ouders te arm zijn om hun kinderen voldoende basisvoorzieningen te bieden. Deze kinderen krijgen in het tehuis te eten, mogelijkheid om activiteiten te ondernemen en hun huiswerk te maken. Tijdens dit project zullen we met de kinderen naar een accommodatie gaan om ze daar een onvergetelijke vakantie te geven. Een deel van dit team bestaat uit vrijwilligers uit eerdere jaren, maar we zijn ook op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers! Bekijk ook eens ons reisverslag om een idee te krijgen van dit project.

Het project in Bulgarije vindt net als vorig jaar weer plaats in Dupnitsa. Van 16 t/m 29 juli zullen we allerlei toffe activiteiten organiseren. De kinderen zijn in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Een aantal kinderen hebben mentale en/of fysieke beperkingen. Dit jaar gaan er weer een aantal vertrouwde gezichten mee als vrijwilliger. Daarnaast zullen er nieuwe vrijwilligers in Noorwegen worden geworven vanwege Karin’s emigratie. Wil je vanuit Nederland of België mee? Er is nog plek in het team van Roemenië!

Om jou voor te bereiden op het project, het land, cultuur, kinderen, et cetera en je te helpen bij het bedenken van activiteiten, zullen er een aantal bijeenkomsten plaatsvinden. Aanwezigheid is hierbij verplicht. De datum en lokatie worden in overleg vastgesteld. Daarnaast help je mee met het vinden van donateurs (groot en klein).

De kosten voor jou als deelnemer zijn ongeveer 500 euro in totaal. Hierin zitten jouw deelnemersbijdrage (eten, drinken en verblijf) en reiskosten (voor Bulgarije liggen de kosten voor een retourvlucht rond de 300 euro. De groep van Roemenië gaat misschien met een busje).

Dus: ben jij enthousiast, creatief of sportief, gezellig, een doorzetter en wil jij met ons naar Roemenië of Bulgarije?

Stuur dan een mailtje naar ons met jouw motivatie en welk project jouw voorkeur heeft, dan nodigen wij je uit voor een gesprek. Voor vragen mag je altijd mailen of bellen!

Meer informatie over ons werk vindt je op onze website www.weeseenlach.nl en onze Facebookpagina www.facebook.com/StichtingWeesEenLach

Met vriendelijke groet,

Karin van Trijp

Voorzitter Stichting Wees een Lach en organisatie Bulgarije

karin@weeseenlach.nl

 

Sarah Boss

Secretaris Stichting Wees een Lach en organisatie Roemenië

sarah@weeseenlach.nl

 

Kamer van Koophandel te Breda, nummer: 57684766

Bankrekening(IBAN)nummer: NL61 RABO 0103226648 ten name van ‘Stichting Wees een Lach’

Onze stichting heeft tevens een ANBI-status